4 personen     Bereidingstijd: 10 minuten     Kooktijd: 30 minuten

Toscaanse minestronesoep

Ben je op zoek naar een smakelijke soep die je doet denken aan de zonnige en schilderachtige streek Toscane in Italië? Zoek niet verder, want deze Toscaanse minestronesoep zal je zeker niet teleurstellen. Deze soep is een symfonie van kleurrijke groenten en pasta in een heerlijke bouillon die je smaakpapillen zal doen dansen van genot.

Deze hartverwarmende Toscaanse minestronesoep zit boordevol verse ingrediënten zoals sappige tomaten, smaakvolle wortels, selderij, courgette en romige cannellinibonen. Het is een gezonde en voedzame optie voor een avondmaaltijd of als een voorgerecht tijdens een diner met vrienden of familie.

Het beste van alles is dat deze Toscaanse minestronesoep eenvoudig te maken is. Het kost slechts een paar minuten om de groenten in olijfolie te fruiten en vervolgens te laten sudderen in een smaakvolle groentebouillon. Voeg als finishing touch wat gedroogde oregano, basilicum en zout en peper toe en serveer de soep met een stukje knapperig brood.

Kortom, als je op zoek bent naar een smakelijke en voedzame soep die je in gedachten meeneemt naar de zonovergoten heuvels van Toscane, dan is deze Toscaanse minestronesoep de perfecte keuze voor jou.

Ingrediënten

  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 wortels, in plakjes
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 blik cannellinibonen (400 gram), afgespoeld en uitgelekt
  • 75 gram pasta (bijvoorbeeld elleboogjes of pipe rigate)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:
  • Verhit de olijfolie in een grote soeppan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
  • Voeg de wortels, bleekselderij en courgette toe en bak ze een paar minuten mee.
  • Voeg de tomatenblokjes, groentebouillon, cannellinibonen, oregano en basilicum toe en breng aan de kook.
  • Voeg de pasta toe en laat de soep zachtjes pruttelen tot de pasta gaar is.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
Tips:
  • Voeg eventueel nog andere groenten toe, zoals paprika of spinazie.
  • Serveer de soep met geraspte Parmezaanse kaas en een stuk knapperig brood.
  • Als je de soep wat pittiger wilt maken, voeg dan een snufje chilivlokken toe.

Serveer de Toscaanse minestronesoep met een goed glas Italiaanse wijn en waan jezelf in het zonnige Toscane.

Wil je dit recept beoordelen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *