4 personen     Bereidingstijd: 20 minuten     Kooktijd: 40 minuten

Minestronesoep met bonen

Minestronesoep, een authentiek Italiaans gerecht, biedt een onweerstaanbare combinatie van smaak en voeding voor een heerlijke maaltijd.

Onze versie met bonen barst van de gezonde ingrediënten en verleidt je met zijn hartige en verwarmende smaak. Deze soep is perfect voor die avonden waarop je samenkomt met vrienden of familie, om te genieten van goed gezelschap en een smaakvol diner.

Serveer deze verrukkelijke minestronesoep naast een knapperig stuk versgebakken brood om de smaken nog meer tot hun recht te laten komen. Ontdek het recept voor een overheerlijke, voedzame maaltijd die je zeker vaker op tafel wilt zetten.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 wortelen, in blokjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in blokjes gesneden
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 liter groentebouillon
  • 400 gram tomatenblokjes (uit blik)
  • 400 gram gemengde bonen (bijv. kidneybonen, cannellinibonen, kikkererwten), afgespoeld en uitgelekt
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • Zout en peper naar smaak
  • 100 gram kleine pasta (bijv. ditalini of kleine schelpjes)
  • Verse basilicumblaadjes, ter garnering
  • Geraspte Parmezaanse kaas, optioneel (voor vegetarische optie)

Benodigdheden

  • Grote soeppan
  • Snijplank
  • Mes
  • Lepel om te roeren
  • Vergiet

Bereidingswijze:
  • Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot ze zacht en glazig zijn.
  • Voeg de wortelen, bleekselderij, courgette en paprika toe en bak nog 5-7 minuten, tot de groenten zacht beginnen te worden.
  • Giet de groentebouillon erbij en voeg de tomatenblokjes, bonen en Italiaanse kruiden toe. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur lager. Laat de soep 30 minuten sudderen.
  • Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg toe aan de soep.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper en serveer in kommen. Garneer met verse basilicumblaadjes en eventueel geraspte Parmezaanse kaas.
Tips:
  • Voeg voor extra smaak een handjevol verse spinazie toe aan de soep tijdens de laatste 5 minuten van het koken.
  • Gebruik volkoren pasta voor een gezondere optie.
  • Vervang de Parmezaanse kaas door veganistische kaas om het gerecht volledig vegan te maken.

Geniet van deze heerlijke minestronesoep met bonen, een gerecht dat zowel voedzaam als smaakvol is. Het is een maaltijd die je keer op keer opnieuw wilt maken.

Wil je dit recept beoordelen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *